Atomkraft Ja Tak! Pressebillede fra DR ©andersgodtfred

Danskerne ville ikke have atomkraft, og ulykken på 3-mile øen i USA og Tjernobyl ulykken i 1986, gjorde heller ikke noget godt for dem, der gerne så, at vi fik atomkraft i Danmark.

Anders Lund Madsen var en af dem, der var imod atomkraft, sammen med broderen, Peter, den eneste de kendte, der gik ind for atomkraft, det var faderen, som fra starten kunne se ideen i det.

Grunden til jeg ved det nu, det er, at Anders Lund Madsen har lavet et program, der ligger til Streaming på DR – Atomkraft – Ja Tak! Hedder det, og jeg har set første afsnit.

Anders Lund Madsen er ikke som alle er på TV, han er spøjs men fremdriften i programmet gør alligevel, at du får lyst til at følge ham.

I det første afsnit hører vi ham om modstanden, da han var ung, men at han måske er begyndt at rokke lidt i troen, nu hvor klimaspørgsmålet er kommet på alles dagsorden i disse år. Han opsøger det ødelagte anlæg Ukraine, han besøger et eksisterende anlæg i Sverige og taler med naboer, med en elektriker, der var på atomkraftværftet den aften og nat, hvor anlægget nedsmeltede, og vi besøger med Anders en gammel børnehave, boliger og ser de steder, hvor naturen har fået lov til at råde helt alene siden april 1986.

Det er så fint fortalt i første afsnit, og det er krydret med eksperter, der fortæller om, hvad fission egentlig er, hvor meget uran, det kræver at holde et enkelt parcelhus i gang, og hvor meget stråling der egentlig er i omverdenen omkring os, og når vi flyver.

En stor anbefaling herfra, og jeg glæder mig meget til at se afsnit to og tre i serien, hvor jeg allerede har læst mig til, at Anders Lund Madsen, blandt andet, skal en tur til Japan, for at kigge på det atomkraftværk, der brød sammen i 2011.

Er Anders overbevist om Atomkraftens lyksaligheder, det er jeg ikke helt sikker på endnu, men rejsen er i gang, og de sidste to afsnit må vise, om han kommer til at sige Ja Tak til atomkraft i stedet for Nej Tak.

Programmet Atomkraft – Ja Tak! Kan streames fra DR TV hjemmeside, via deres app eller ved at klippe på dette link.

Skriv et svar