Mord for øje - pressebillede - ©andersgodtfred

Fruen og jeg var begyndt at se en ny serie på Disney +, Will Trent, og da vi nævnte det for en veninde en aften hun var og spise med hendes mand, så sagde hun, at det navn kender hun, da Karin Slaughter har skrevet bøger med Will Trent som efterforsker i GBI – Georgia Bureau of Investigation. 

Jeg tænkte, at jeg hellere måtte kigge lidt nærmere på denne her forfatter, og fandt ret hurtigt ud af, at hun har ret mange krimi romaner bag sig. Så hvorfor ikke begynde fra starten, så jeg lånte “Mord for Øje” på Ereolen, og gik i gang med at læse den.

Hovedpersonerne i plottet lærer læseren rimeligt hurtigt at kende, forfatteren får ret hurtigt lagt nogle spor ud, som peger tilbage i den forholdsvis unge retsmediciners liv. Vi får intet st vide om, hvorfor hun bor i sin barndomsby, men at hun har været godt med den lokale politichef, og at de nærmest ses hver eneste dag qua hendes job, det bliver der brugt en del tid på. 

Det her med, at vi lærer de forskellige personer at kende i plottet, det hør ofte også det, at vi som læser nemmere kan relatere til historien og ønsker at vide mere. 

Selv jeg, der ifølge fruen herhjemme er exceptionelt kritisk, fik lyst til at læse videre, for at kunne finde ud af, hvordan historien er skruet sammen. 

Jeg havde fra starten ikke nogen ide om, hvem morderen var, og set var først senere hen i historien, faktisk først da forfatteren næsten smider det i hovedet på læseren, hvem der havde gjort det, at det gik op for mig. Jeg havde stadig lyst til at læse videre, også selvom jeg kendte morderen. Så cadeau til forfatteren herfra.

Holder skildringerne så, ja langt hen ad vejen gør de. Du kan mærke, at vi er i en sydstatsby, hvor racismen stadig florerer også inden for politikorpset. Her er der også mænd, der har svært ved st komme til, men vi får også tanker fra en mand, og de tanker han gør om den manglende kærlighed i sit liv. 

Så ‘Mord for Øje’ er en ganske glimrende krimiroman, ikke for meget, ikke for lidt, og jeg går da nok også inden længe i gang med bog 2 i serien. 

Den første er rimeligt nemt læst, og jeg har også være ide og investere i en bog, som forfatteren har skrevet med en af mine andre yndlingsforfattere, Lee Child, men jeg skal lige have læst den inden, jeg kan udtale mig mere om den. 

Jeg håber bare, at de enkelte personer bliver foldet lidt mere ud, i de kommende fortællinger, så jeg kan leve mig lidt mere ind i, hvem de er. 

Skriv et svar